GIS poinformował o wycofaniu ze sprzedaży trzech sosów marki Winiary. Spożycie produktów u części osób może wywołać reakcję alergiczną. Jest to spowodowane obecnością glutenu w surowcu wykorzystywanym do produkcji.
Sosy Winiary wycofane ze sprzedaży
Producent podjął decyzję o wycofaniu łącznie 6 partii różnych sosów. Jak przekazuje firma Nestlé, do której należy Winiary, ich spożycie może mieć niekorzystny wpływ na osoby z nietolerancją glutenu lub alergią na pszenicę. Ci konsumenci nie powinni spożywać poniższych produktów:WINIARY Sos Boloński 500g:
- Nr partii 240423B/1, termin przydatności do spożycia 04.2026
- Nr partii 240423C/1, termin przydatności do spożycia 04.2026
- Nr partii 240422A/1, termin przydatności do spożycia 04.2026
- Nr partii 240422B/1, termin przydatności do spożycia 04.2026
- Nr partii 240420A/1, termin przydatności do spożycia 04.2025
- Nr partii 240421A/1, termin przydatności do spożycia 04.2025
Co zrobić z wycofanymi produktami?
Jak przekazuje firma Nestlé, produkty są bezpieczne dla osób, które nie mają alergii na gluten i pszenicę. Klienci, którzy kupili sosy, mogą skontaktować się z Serwisem Konsumenta firmy w celu ich wymiany.
- Jakość i bezpieczeństwo naszych produktów pozostają naszym najwyższym priorytetem. Jesteśmy przekonani, że jest to odosobniony przypadek. Dokładamy wszelkich starań, aby ciągle podnosić nasze standardy produkcji. Podjęliśmy wszystkie niezbędne działania, aby rozwiązać tę kwestię – informuje Dział Jakości Nestlé Polska S.A.
Komentarze (0)