W dniach od 18 do 22 października w ZSP nr 2 w Bełchatowie odbywał się Ogólnopolski Tydzień Kariery. W ramach tej inicjatywy zorganizowana została ósma edycja konkursu "I Ty możesz zostać masterszefem". Do rywalizacji przystąpiło 10 dwuosobowych drużyn, złożonych z młodych mistrzów kuchni. Ich zadaniem było przygotowanie jesiennej przekąski według autorskiego przepisu — mieli na to dwie godziny. Później, potrawy zostały ocenione przez komisję konkursową.
Wśród wielu smakowitych potraw znalazły się: Tortilla jesienna, Pizzerinki, Frytki z dyni i cukinii w towarzystwie koktajlu mandarynkowego, Przekąska jesienna na bazie herbatników, Pizza zawijana – ślimaczki, Chlebek czosnkowy z jajkiem i awokado, Paszteciki grzybowe w cieście francuskim.
Jurorom najbardziej do gustu przypadły jednak roladki z kurczaka z puree z dyni, przygotowane przez Kingę Perygę oraz Oliwię Pietryszkę. Drugie miejsce zajęli Mateusz Gawlik i Mateusz Sobański za potrawę Lasagne z dynią, szpinakiem i serkiem szałwiowym beszamelem. Trzecie z kolei wywalczyły Wiktoria Wrońska i Wiktoria Zaremba za potrawę „Warkocz jesienny”.
Zachęcamy do obejrzenia fotogalerii z tego wydarzenia. Znajdziecie tam również zwycięskie przepisy.
Komentarze (0)