Echa konferencji w sprawie zarzutów prokuratorskich wobec wójta Ładziaka. Konrad Koc wydał oświadczenie

Opublikowano: śr, 11 lip 2018 13:17

Wydarzenia Przewodniczący Zarządu Powiatowego Prawa i Sprawiedliwości - Konrad Koc wydał dziś oświadczenie, w którym odnosi się do wczorajszej konferencji wójta Kamila Ładziaka. Uściślając chodzi o sformułowanie, jakoby termin wydania aktu oskarżenia przeciwko urzędnikom Urzędu Gminy Bełchatów był nieprzypadkowy i miał związek z potencjalną kandydaturą Koca w zbliżających się wyborach samorządowych.

Przypomnijmy, że rozpoczynając spotkanie z dziennikarzami wójt Kamil Ładziak powiedział:

- Już od dłuższego czasu nosiłem się z zamiarem, by Państwa poinformować o tym fakcie , natomiast jedna rzecz mnie powstrzymywała - chciałem do końca upewnić się kto za tym stoi, komu zależy na tym, żeby z tej drogi o wartości 20 tysięcy złotych zrobić tyle zamieszania.[..] Chciałem dla siebie samego mieć pewność, kto pilnuje tej sprawy - mówił na początku konferencji Kamil Ładziak i dodał: - Ona została ujawniona w momencie, kiedy w Warszawie ma zapaść decyzja kto w gminie Bełchatów będzie miał nominacje z Prawa i Sprawiedliwości do startu na stanowisko wójta. Przypominam, że kilka miesięcy temu pan Konrad Koc został zgłoszony przez zarząd powiatowy i okręgowy. Ta kandydatura w Warszawie jest natomiast do tej pory nie dostała formalnej akceptacji.

Cały artykuł dostępny jest TUTAJ.

Konrad Koc odpowiadając na te słowa zaznacza, że wypowiedzi wójta Kamila Ładziaka są niedorzecznymi i absurdalnymi insynuacjami i dodaje, że:

- Tego typu sformułowania nie tylko godzą w konstytucyjną niezależność Prokuratury, ale również w moje dobre imię jako obywatela oraz Przewodniczącego Zarządu Powiatowego PiS w Bełchatowie. Oczywiście każdy człowiek ma ustawowo zagwarantowane prawo do obrony, jednakże tego typu nieprawdziwe słowa i insynuacje są nieudolną próbą odwrócenia uwagi lokalnej społeczności od meritum sprawy, czyli od czynów karalnych o które urzędnicy gminy są oskarżeni przez Prokuraturę.

Cała treść oświadczenia znajduje się poniżej artykułu.

• 3 lata temu | ocena +3 / -3

Echo

Hop hop krzyknął Kondzio .... i odpowiedziało mu echo ..... echo ... cho .... cho .... oooooo.... ...... ... o .....

mówię nie

Takie gospodarowanie naszymi pieniędzmi doprowadziło do zadłużenia gminy a efektów specjalnie nie widać, porównywalny budżet gminy Sulmierzyce : solary za free, dopłata do wymiany pieców 19 tys. festyny, dożynki aa brak grillowania ;p tam ludziom żyje się lepiej.......

Kopernik

Mnie też zawsze to zastanawiało, przecież ziemia nie może być okrągła, no przecież jak w tej Australi ludzie by chodzili na głowie ???

Mieszkaniec

O proszę jak kocyk i jego brygada robi nagonkę na wójta, żeby nie było tak jak 4lata wstecz wójt został uniewinniony i wtedy kopary opadły. Ładziak to dobry chłop zazdroszczą mu poparcia i pracy.

Alicja

On sam sobie nagonke robi na siebie samego, aby było głośno o nim, aby mieszkańcy nie zapomnieli o nim, w obliczu rzeczy, które na dzień dzisiejszy ujrzały światło dzienne. Odwraca kota ogonem bo inaczej nie potrafi stawić czoła problemowi. Gmina tobie w długach. Nikt na niego bata nie musiały szukać, sam go znalazł. A pomówienia że K... Rozwiń

Papi

pan Płominski został mistrzem grillowania w tym roku 6 pieczeni na jednym ogniu. Panie wójcie kiedy dekoracja?

Troll z EBE

Na Pana to trzeba mieć pieniądze i wygląd. Jaki ma wygląd to każdy widzi a jeśli pcha się do polityki to z kasą u niego pewnie też cienko. Tak więc taki z niego Pan jak z koziej d**y trąba. Aczkolwiek jeden głos wiernego psiaka o wdzięcznym imieniu Papi już ma. Trollololoollllolololllooooo.......

• 3 lata temu | ocena +4 / -4

Ghhh

Ciekawe czy Ty masz wygląd na Pan lub Panią hmm.... Widać że wójta pieski też szczekaja jak im rozkarze.

AbcAbc

Urzędasy Wojra pracują intensywnie. Łapki w dół i w górę chodzą jak się patrzy.

mondeo

panie wójcie ładziek to jak będzie z księdzem Simką, który zasiada w Gminnej Komisji Rozwiązywania Problemów Alkoholowych? Ten ksiądz nie jest z Gminy Bełchatów tylko Zelów zatem nie może zasiadać w tejże komisji!! Aha, zapomniałem..,to kolega wójta przecież, a apanaże z posiedzeń komisji niemałe.

Bolek

No kogo jak kogo ale rzeby ksiendza sie czepiac to ja nie o takom Polske walczyłem

Andi

A co ksiądz to nie człowiek? Na terenie Gminy Bełchatów księży nie ma albo może są ale gorsi i w związku z tym trzeba brać z Zelowa?

Zet

O proszę, tego jeszcze nie było.

• 3 lata temu | ocena +11 / -11

Tanio sprzedam klocki lego. Info na priv.

Reaktywacja

Hehe w kocykowie zaczęliśmy ostro pracować. Tyle łapek w dół. Nie mamy argumentów ,to zaczynamy prostackie jechanie. No tak w gminie to samo piękni pracują a my mamy co mamy ale i tak będziemy go bronić bo to nasz kocyk i nam stołki obiecał to będziemy po innych jechać w internetach.

• 3 lata temu | ocena +19 / -19

Krecik

Czy to prawda, że Żwirek sypia z Muchomorkiem ???

Pinoki

Coś tam słyszałem, ale ja to w plotki nie wierzę.

Smerfetka

U nas w lesie to samo, 100 smerfów a ja chodzę cały czas samotna. Same homosie buuuu....

Reaktywacja

Hehe w gminie widzę zaczęli ostro pracować. Tyle łapek w dół. Jak się nie ma argumentów ,to się zaczyna prostackie jechanie po wygladzie p. Koca . No tak w gminie to samo piękni pracują z wójtem na czele.

akuku

niech się wezmą za kierownika i zastępce referatu Skarbu, którzy tylko tam siedzą i robią "sztuczny tłum", Pan kierownik zleceniodawca, wykonawca oraz osoba odbierająca ww. prace w jednej osobie... paranoja

• 3 lata temu | ocena +34 / -34

Bolek

I ja mu ftedy, muwie weś go podpierdziel do prokóratury. Nic z tego nie bedzie ale syfu mu pszed wyborami narobisz.......

Dochnal

Może ktoś doradzic, mam wyższe wykształcenie i nie mogę znaleźć pracy. Pochodzę z rodziny robotniczo- chłopskiej i nie mam żadnych pleców. Żadnej ciotki, wujka, ************ na żadnym stanowisku. Chciałbym wziąć udział w tej kampanii wyborczej i "podwiesic" się pod kogoś kto później pomoże i załatwi jakiś marny choćby etat... Rozwiń

tak się robi karierę

Gdybyś był dziewczyną to byś miał łatwo. Jak można zauwazyc większość naszych lokalnych celebrytów uroda nie grzeszy i zapewne gdybyś był dziewczyna o 20 lat mlodszą to byłaby kariera ,że hej! Już wielu Januszy po 50-siatce uwierzyło w swoją wątpliwą atrakcyjność. Zmień płeć a dzwi się same otworzą...choć nie każda sie do romansu nadaje ale ... Rozwiń

Lolek

krzysztof jarzyna ze szczecina - wal w ciemno.... słyszałem że szuka ludzi

Dochnal

Jarzyna? O, to nie. Ja że wsi jestem to raczej za mięsem bym stanął.

Mateusz

Godziny urzędowania gminy skończyły się o 15.30 i nawet komentarze umilkły.

Jacek

Z treści komentarzy można wysunąć wniosek kto trzęsie portami i bardzo dobrze. Boicie się bo widocznie macie czego. Jak by nie był taki winien to nie byłoby tego hejt który jest.

• 3 lata temu | ocena +26 / -26

Ola

Masz rację Jacku, jak widać po wpisach stronnicy z metra ciętego potrafia się tylko w necie napinać.

prokurator amator

Dokładnie masz rację, ktoś złożył fałszywe zawiadomienie i teraz trzesie portami.

Smyk

Piszcie co chcecie. Sąd docieknie prawdy a winnych ukarze. Także ci którzy zawinił niech odpowiedzą w sposób odpowiedni do popelnionego czynu.

ja

Masz rację penie ktoś beknie za pomówienia.

• 3 lata temu | ocena +26 / -26

Zel14

Wyzszosc Ladziaka nad innymi polega na tym, ze ma kulture i godnosc i zadne swinstwa matactwa oszczerstwa zarzuty prokuratorskie opluwania Mu nie zaszkodza

Łenemene kropki

Co ma? W którym miejscu? Chyba w 4 litetach. Hahahahaha

Abc

Widać zwolenników, a może prykas dostaliście do minusowania i zostawia pozytywnych komentarzy dla wójta.

Ina

Pan Kloc wysluguje sie Panem Bakalarczykiem do kladzenia klockow pod stopy wojta Ladziaka. Oszczerstwa w tej dennej broszurce sa smieszne. Niech lepiej pan Bakalarczyk zajmie sie swoim gospodarstwem bo kasiore kosi z siedzenia na rynku nie mowiac juz o wieloletnim figurowaniu jako radny - daj kurze grzede

• 3 lata temu | ocena +30 / -30

Fffffff

Oj zwolennicy Kloca lapiecie się każdej bzdury aby tylko go wybronic.

Fffffff

Oj zwolennicy Ładziaka lapiecie się każdej bzdury aby tylko go wybronic.

XYZ

Brawo panie Konradzie. Tak trzymać. A dla tych co nie wiedzą to pan Koc to jest prawdziwy PIS a nie żadna frakcja radomszczańska ani pajęczańska ani senatorska tylko prawdziwy PIS z władzami w Warszawie

anna m.

Konrad ty zdrajco !!!!

Ggggggg

Kogo zdradził?

wetr

gdzie widzi interes tam idzie, był radnym zrezygnował bo kasa lepsza, taki sam z niego pisowiec, jak tylko zobaczyć ze się pisowcem nie opłaca być to znów gdzie indziej pójdzie

Fffffff

Jaki ty głupi jesteś. Przez ten ruch to więcej stracił niż zyskał. Gówno wiecie, a dopowiedzenia macie nie wiadomo ile.

• 3 lata temu | ocena +25 / -25

Ludzik lego

Ja to od razu widzę co za klocek stoi za tą aferą.

Ignas

Jeżeli nawet to on doniósł to bardzo dobrze. Niezależnie kto w jakiej partiojest czy też nie, to kraść nikomu nie wolno. Jeżeli wójt ma z tym cokolwiek spolnego to życzę mu aby poniósł odpowiednie konsekwencje do popelnionego przestępstwa.

• 3 lata temu | ocena +31 / -31

frodo

a jeśli cała ta afera to jedna wielka lipa wywołana przez pewnego niziołka któremu marzy się wysokie stanowisko ???

PISiorki

Sami zlodzieje nic wiecej koniec tematu

• 3 lata temu | ocena +51 / -51

klocek lego

Z metra cięty, łysiejący , kaprawe oczka i fałszywy uśmiech po prostu kawałek kloca. Wystarczy spojrzeć i już wiadomo kto stoi za tą "aferą"

Aaa

To poważne zarzuty.... co do wyglądu. Widać, że dla autora komentarza gorsze niż prokuratorskie wójta

pismaker

Ktoś wywołał aferę przed wyborami. Oczywiście zarzuty są z tzw "d**y. Ale postepowanie wyjaśniajace bedzie trwało, oczywiście dłużej niż wybory. Ktoś kto stosuje takie sposoby na walkę polityczną to zwykłe dno i to pełne mułu.

• 3 lata temu | ocena +17 / -17

stylista

najważniejsze że od razu wiedziałeś o kogo chodzi ;)

aaaaaaa

Klocka to ty masz zamiast mózgu w głowie!

klocek lego

ha ha ha goń się leszczu

Duduś

qw

ale jaja i znów waldek w centrum uwagi :)

qw

na bank Grzesiu info podesłał i dał foto waldiego

Ghghggh

Teraz p. Wysocki sławny jest na WP i ONet. Kto mieczem wojuje ten od mieć, a ginie.

ciekawa

Czy to prawda że Pan Bakalarczyk ma zostać prezesem spółki gminnej dlatego startuje do powiatu?

Ina

Ch ialby bo mu jeszcze malo

Wyborca

Zaglosuje na landydata ktory rozwiaze tę spółkę. Ta spolka jest do niczego niepotrzebna Takie uslugi mozna kupic na konkurencyjnym rynku. Ona sluzy tylko do zatrodniania swoich niemotow.

Uuu

A jakie on ma pojęciem w kierowaniu spółka a tym bardziej likwidacji...tylko dorwać się do kasy

ŁĘKAWA

Szanowni Państwo to zwolennicy Ladziaka tak dojadą bo bronią swoich posadek które im Wojt dał. A tak samo jak on odwracają uwagę atakując innych. Zobaczycie sami gminne grillowanie kto i które sołectwa brały udział nie wspomnę że wynik był ustawiony ale co tam nic się nie stało kiełbasy za pieniądze podatnika można się nażrć. Ale j... Rozwiń

Żart

Plomiński nie partyjne haha

Zale

Pan Kondrad Koc to jest naj na wójta

grrr

ten twój koc to najwyżej klocka może zrobić

Wyborca

Tylko nowy niepartyjny bez doświadczenia z dziadowskiej samorządowym skuteczny. Krótko Pan Płomiński to on załatwił sprawę i uporządkuje gminę.

Perspektywa kłutni

Tak jest. Koc to dalej same konflikty.

Toure

Oni wszyscy są siebie warci. Tylko żeby do koryta się dopchać i swoje interesy pozałatwiać, rodzinę i znajomych ustawić a mieszkańców mają w dupie. Polityczne chorągiewki

tomek

temat Kleszczowa wywołano specjalnie, aby przykryć temat zarzutów prokuratorskich. Konferencja Wójta to totalne dno. Nie dość, że nie umie się wysłowić to jeszcze jego insynuacje są bezczelne i niestety wskazują, że Wójt będzie mówił największe głupoty, aby tylko odwrócić uwagę od zasadniczej sprawy, czyli czego o... Rozwiń

• 3 lata temu | ocena +30 / -30

Areks

Robią zamieszanie tylko żeby afery narobić Wójtowi. Sami nie widzą co robią bimbrem częstuja żeby tylko wygrać wybory.

jon

no tak obrońcy Wójta w formie jak zwykle atakować żeby tylko rozmyć sprawę. Wójt na konferencji insynuuje, że prokuratura w Opocznie działa w zmowie z Kocem. Panie Ładziak pan ma jakąś fobię na punkcie Koca. Naprawdę myśli pan, że on ma takie możliwości, żeby dyktować zadania prokuraturze w Opocznie ? Czy oby to nie objaw jakiejś para... Rozwiń

Krzyśka

Jeżeli nie potrafisz odróżnić poważnej sprawy związanej ze zniknięciem pieniędzy, odebranie i zakończenie źle przeprowadzonej inwestycji nazywasz aferą wokół wójta, to jesteś śmieszny i niewartościowy. Rozumiem, że zwolennicy bronia wójta, ale na Boga nie w sposób odwracania kota ogonem i zganianiem winny na kogoś... Rozwiń

Mieszkanka gminy

A Ty zazdroscisz takiego stanowiska? Co piszesz takie bzdury. Trzeba bylo zorganizowac piknik. Pokazac na co Cie stac a nie tylko krytykowac.

rolek

Gmina organizuje pikniki z publicznych pieniędzy a stowarzyszenie z prywatnych składek ot i taka delikatna różnica. Oczywiście zwolennicy wójta nie czują tej różnicy no bo cóż to publiczne pieniądze przecież to nie ich. I dlatego rozmywają aferę drogową bo przecież to raptem 20 tysięcy i to z publicznych pieniędzy c&oacu... Rozwiń

• 3 lata temu | ocena +10 / -10

w rodzinie nic nie ginie

Hehe dzięki kuzynowi Mariolka może odetchnąć na moment od mediów

Mieszkanka gminy

Panie przewodniczacy jestem z Panem. Panu Ladziakowi grunt sie pali pod nogami i nie wie co ma robic. Szuka winnych aby odwrocic uwage od swojej osoby. Sprawa przeciez jest oczywista. Za przekrety sie placi.

Ruchol

Koc to cwaniak zrezygnował z mandatu radnego dla stanowisaka tak cjciał się rozwijać zadnego doswadczenia a pan Bakalarczyk to posmiewisko calej gminy tylko slyszę dlugi dlugi baki był przewodniczącym i na kredyty wyrazał zgodę bo wiedział ze dobrze gmina zainwestuje i zaiwestowała w szkoły drogi oswietlenia kanalizacje lepiej nie wspominajcie kade... Rozwiń

yeti

Widzę, że twój poziom uniemożliwia ci merytoryczną wypowiedź w temacie. Powtarzanie 100 raz tego samego bzdetu, że koc zrzekł się mandatu staje się żałosne i nudne. Wyzywanie ludzi od hamów i cwaniaków to dowód na twój brak elementarnej kultury osobistej. A co do zadłużenia Gminy i inwestycji to jest taka zasada ... Rozwiń

Tania

Brawo Panie Koc. Jestem z Panem i mysle ze dni Pana Ladziaka sa policzone. Moze wreszczie w gminie zapanuje lad i porzadek

• 3 lata temu | ocena +34 / -34

Wyborca

To ten pan na zdjęciu jest Koc ...widac po twarzy że to jego sprawa.

• 3 lata temu | ocena +4 / -4

Anioł

Jesteś głupi.

Koniec Oligarchów

Jestem ciekaw jak wójt spłaci to zadłużenie , które wzrosło w ciągu jego kadencji. Poprzedni wójt zostawił mu nadwyżkę a tu może byc problem pomijając fakt, że do końca zostało mu zaledwie kilka mc. Chociaż gdyby po pierwszej kadencji ujawnił, że już jesteśmy na sporym minusie to by 2 kadencji w kieszeni nie miał. A lud kupił t... Rozwiń

Mieszkaniec

Poprzedni wójt zostawił nadwyżkę bo nic nie robił. Zadnych inwestycji. Bal sie wszyatkiego. Pchał tylko kase sobie do kieszeni. Nawet nie godzil się na założenie głupiej lampy ulicznej o która sam prosilem....ludzie przejrzyjcie na oczy

prof. zw. dr hab. inż.

pan koc gdyby miał tytuł profesora to tez by go używał na pieczątce przed nazwiskiem ? wygląda na to ze ktos jest nie dowartościowany ... w polityce, bo koc pisze jak przewodniczącym komitetu politycznego, nie używa się tytułów naukowych, niby wykształcony a jednak ...

Miodek

..niedowartościowany.... jak widać swoje tytuły kupiłeś na rynku za świniaki i kostkę masła

Lol

Stal pies tego koca on też dobry giguś jest wystarczy się zagłębić w niego pozdro

Ups

To sobie posłanka tarzysza znaeazła..Trzeba będzie się pożegnać z zaszczytną funkcją i do roboty się zabać. No cóż jak ma się takich doradców jak posłanka to daleko się nie zajedzie....

Mysle, wiec jestem

Popieram poprzednika, a od siebie dodam, ze podejrzane wydaje sie to, iz w jednym czasie zbiegly sie dwie sprawy na czele z panem wojtem. Mysle, ze mial swiadomosc tego, ze za chwile uslyszy zarzyty prokuratorskie dotyczace nieudanej inwestycji, by tydzien wczesniej przyklasnac posel Janowskiej, ktora chciala tylek wojta uratowac pomyslem z Kleszcz... Rozwiń

troll

napisał komentarz i pyk !! ...... zniknął

Szyderca

Odłamów i frakcji propisowskich się narobiło dziesiątki i wszystkie zwalczają siebie na wzajem. Jak uwolnić Bełchatów od PiSu? Dać im władzę i pistolety, sami siebie wystrzelają ☺

Urzędnik

To jest przejaw słabości obecnego Wójta bo najlepszą obroną jest atak, atakuje ioskarża człowieka który z przekrętami Ładziaka nic nie ma. Sam jak dziecko kombinuje jakby ten cukier z kuchni wynieść jest to przejaw kombinacji chciwości a zarazem oznaka slabosci nieporadnosci i brak odpowiedzialności i taki człowiek zadzi 11 tys. G... Rozwiń

Jacek

Super. Inni nie potrafią inaczej, tylko swoimi błędami obsrczaja inne osoby. Brawo p. Koc, to mi się u Pana podoba.

Cccc

Brawo za oświadczenie, popieram w 100%.

Mieszkańcy gminy

Pan Ładziak na wszystkie swoje matactwa ma własną interpretacje prawną, robi co mu się żyw podoba z naszą gminą ma na to przyzwolenie rady zPrzewodniczacym Ludwiczakiem na czele oraz grupą radnych tworzących większość. Wiele działań administracyjnych podejmuje sam a radę stawia przed faktem dokonanym jak choćby decyzję które wydaje wcześnie... Rozwiń

Xxx

PiS się samo kompromituje chlajac się między sobą o stołki

Zzzzz

Nie PiS, tylko poszczególne osoby, którym ciężko opuścić koryto.

Abc

Piękny komentarz! Sama prawda!

Basia

Różnica jaka widzę w wypowiedziach obu panow to twarde dowody ze strony Wójta Ładziaka i polityczny bullshit w wykonaniu Pana Koca tj. owijanie w bawełnę i mówienie tego samego w każdym zdaniu używając innych zwrotów i określeń.

Krzysia

Jakie twarde dowody? Ślepa jesteś czy głupia? To jest pomówienie. A na miejscu Pana Przewodniczącego złożyła bym wniosek o ukaranie za pomówienia i zarządzanie oficjalnych publicznych przeprosin. To jest stek kłamstw.

Ines

Brawo Panie Przewodniczący. Proszę się nie martwić. Każdy dobrze wie, że konferencja obecnego wlodarza to nic innego jak jedna wielka kpina.

Zorientowany

Panie Ł. może wystarczy pseudo rządzenia, kolesiostwa i zadłużania gminy coraz bardziej. Chcesz Pan coś zrobić dobrego dla gminy? Nie startuj w tych wyborach.