Urząd szuka kandydata na dyrektora. Jakie wymagania należy spełnić?

Opublikowano: wt, 11 sty 2022 09:27

Urząd szuka kandydata na dyrektora. Jakie wymagania należy spełnić?  - Zdjęcie główne

Wydarzenia Starostwo Powiatowe w Bełchatowie poinformowało, że trwają poszukiwania kandydata na wysokie stanowisko. Chodzi o fotel dyrektora Powiatowego Zarządu Dróg w Bełchatowie. Pełniący dotychczas tę funkcję Jerzy Michalak odchodzi na emeryturę. Jakie wymagania trzeba spełnić, by mieć szansę w wyścigu o pracę?

W poniedziałek, 10 stycznia Starostwo Powiatowe w Bełchatowie poinformowało, że ruszył proces rekrutacji na stanowisko dyrektorskie. Na kandydatów czeka fotel dyrektora Powiatowego Zarządu Dróg w Bełchatowie.

W zamieszczonej m.in. w mediach społecznościowych informacji znalazły się oczywiście podstawowe wymagania, jakie muszą spełnić kandydaci, by mieć szansę w wyścigu o stanowisko dyrektora. Pierwszym z nich jest wykształcenie — wyższe magisterskie, na drugim miejscu znalazło się doświadczenie, w postaci co najmniej pięcioletniego stażu pracy. Osoba, która stara się o fotel dyrektora musi też mieć polskie obywatelstwo oraz pełną zdolność do czynności prawnych. Kandydaci powinni móc pochwalić się nieposzlakowaną opinią oraz zaświadczeniem o niekaralności.

- Dodatkowo mile widziana znajomość zagadnień z zakresu funkcjonowania Powiatowego Zarządu Dróg w Bełchatowie, posiadanie podstawowej wiedzy o ogólnych zasadach funkcjonowania organów samorządu terytorialnego, znajomość ustawy o samorządzie powiatowym i pracownikach samorządowych, doświadczenie zawodowe w zarządzaniu i kierowaniu personelem, znajomość zagadnień i przepisów m.in. w zakresie ustawy o finansach publicznych, oraz ustawy Prawo Zamówień Publicznych — czytamy w opublikowanej informacji.

Osoba, która otrzyma pracę na stanowisku dyrektorskim, będzie musiała się wykazać na różnych płaszczyznach. Jak poinformowało starostwo, do zadań przyszłego szefa Powiatowego Zarządu Dróg będzie należało:

• zapewnienie kompleksowej realizacji zadań PZD,
  • organizacja i nadzór nad pracą PZD oraz reprezentacja na zewnątrz,
  • przygotowywanie projektu rocznego planu dochodów i wydatków PZD,
  • ustalanie planu pracy PZD,
  • ustalanie szczegółowych zakresów czynności pracowników i kontrola ich wykonywania,
  • organizacja i koordynowanie całorocznego utrzymania dróg,
  • organizacja działań na rzecz bezpieczeństwa drogowego.
Niezbędne dokumenty w postaci listu motywacyjnego, życiorysu, kopii świadectw pracy czy dyplomów należy składać w kopercie z dopiskiem "Dotyczy zatrudnienia na stanowisko Dyrektora Powiatowego Zarządu Dróg w Bełchatowie — zastępstwo”. Dokumenty można składać maksymalnie do wtorku, 18 stycznia w godzinach pracy urzędu.

• 12 dni temu | ocena +2 / -0

EBE

Damian....

• 11 dni temu | ocena +2 / -0

Pan Krab

Spandżbob?

• 12 dni temu | ocena +1 / -0

Hmm

A kwalifikacje?

• 12 dni temu | ocena +11 / -4

Mejza

Wymagania to członkowstwo w stowarzyszeniu Nasz Dom Bełchatów, potem Republikanie Janowskiej i można dyrektorować do końca Dobrej Zmiany.

• 12 dni temu | ocena +4 / -4

pzbuk

za PO to przynajmniej miał kto dziura łatać a teraz ? bałagan wszędzie

• 11 dni temu | ocena +3 / -0

Strażak Sam

No tak , PO to szczególna , nie do ruszenia jak do tej pory , kasta ." Co mi zrobisz jak mnie złapiesz " ... nic ,bo moja chorągiewka to PIS , a stołek z PO , nic dziwnego że blamaż trwa , Na Dyrektora Powiatowego Zarządu Dróg w Bełchatowie najwyższe kwalifikacje ma Vice Starosta , sam fakt długoletniego gospodarzenia , też się liczy a i z pewno... Rozwiń

• 11 dni temu | ocena +0 / -4

XCC

Teraz w bastionie PiSu na Binkowie - każda ulica tak rozpieprzona jak gospodarka po Dobrej Zmianie

• 12 dni temu | ocena +8 / -5

Aśka

Jakie wymagania, dobre pytanie. Takie same zdolności jak ci co robili polski bajzel a teraz łatają. To władza nieudaczników, marnotrawców i niekompetentnych ludzi. Oni się bogacą na potęgę a pozostali muszą cierpieć.

• 12 dni temu | ocena +4 / -4

mhmmm

w sam raz dla ciebie składaj podanie pajacu

• 11 dni temu | ocena +0 / -2

Dendżer

Tylko bez dżender! Pajacówo raczej.

• 12 dni temu | ocena +7 / -5

Ajj

Ciekawe czyj znajomek spełnia akurat takie wymagania??? Informujcie na bieżąco!

• 12 dni temu | ocena +3 / -4

mhmm

w sam raz dla ciebie składaj podanie pajacu,, acha nie spełniasz zadnego z tych wymagan? brka wiedzy o czymkolwiek brak wyksztalcenia mhmhm jak mi przykto ciołku z neta

• 11 dni temu | ocena +0 / -1

Ajj

Wróć do podstawówki! Chociaż po twoich wypowiedziach czuć, że spędziłeś tam kilka lat ponad program 🤣🤣

• 12 dni temu | ocena +12 / -7

Stefan

Rekrutacja zakończona! Osoba już wybrana. Jest to swojak z pisu bez doświadczenia i wykształcenia, ale pensja odpowiednia, więc nie pogardzi.

• 12 dni temu | ocena +2 / -0

I rowerem po drodze powiatowej jechał.

Ma garnitur?

• 12 dni temu | ocena +8 / -3

Sajno

Powiatowe drogi są w opłakanym stanie, nawet dziur już nie ma jak omijać...proszę się przejechać na drogi powiatu piotrkowskiego po prostu bajka. Tamtejsza władza potrafiła wykorzystać fakt rządzenia w kraju koalicji PO-PSL biorąc pod uwagę, że w Piotrkowie rządził i nadal rządzi PSL ...

• 12 dni temu | ocena +6 / -3

myslnik

99% komentujacych w tym dziennikarze nie rozrozniaja nwet drog powiatowych od gminnych, miejskich czy wojewódzkich albo krajowych ale uwazają ze sie znaja najlpeiej i cale zycie pisza ze urzędasy nic nie robia a jak jest stanowisko to tez im zle pisza ze nie fajnie o co kaman?

• 12 dni temu | ocena +6 / -7

drogowy

Prosze niech napinacze internetowe trolle pierdzace w fotel przed kompem staruja niech sie wykaza mamy tu dfull specjalistów co by wszysyko lepiej zrobili jezeli chodzi o np zimowe utrzymanie dróg tutaj kazy belchatowianin a wlasciwie troll intenetowy zna sie najlepiej, o utrzymanie letnie, remonty itp mamay tu takich fachowcow ze wszystk ozrobia i... Rozwiń

• 12 dni temu | ocena +5 / -3

Ajj

Zapomniałeś w tym bełkocie postawić kropki na końcu tego najdłuższego zdania 🤦

• 12 dni temu | ocena +3 / -2

w sam raz dla ciebie składaj podanie pajacu

• 12 dni temu | ocena +11 / -6

Buhahahha

Dobra fucha - Nowy Dziad zlikwidował całkowicie pieniądze samorządom - remontów i nowych dróg nie będzie . Czyli robota jak PiSowkiego super managera Horałay , który 6 lat już buduje Mega Latnisko w Baranowie a krowy jak się pasły tak się pasą

• 12 dni temu | ocena +6 / -4

Butek

Na tym lotnisku to się pasie najwięcej pisowskich baranów. Żydki kazali to budują a niedaleko Modlin, Okęcie, Radom, Łódź. Bez sensu a na pewno nie ten czas. Za niedługo prądu nie będzie w gniazdkach a oni głupoty robią.

• 12 dni temu | ocena +4 / -7

taaa

jakie mają być nowe drogi w powiecie? mózg cie boli o czym ty piszesz trollu? w powiecie jest za duzo dróg pare mozna by sasypac i zaorac a nie nowe budowac trepie nie wiesz o czym piszesz pajacu

• 12 dni temu | ocena +13 / -6

Marek

Czytam wymagania i tak jak zwykle kandydat nie koniecznie musi mieć przygotowanie merytoryczne. Czyli jak zwykle wymagania stawiane są pod partyjnego nominata albo szwagra. Nic więc dziwnego, że drogi w powiecie bełchatowskim są jakie są.

• 12 dni temu | ocena +3 / -6

mhmm

czyli w sam raz dla ciebie składaj podanie pajacu

• 11 dni temu | ocena +1 / -1

Marek

Anonimowy trollu, trzepnij sobie łopatą w główkę. Być może polepszy się coś trochę...

• 12 dni temu | ocena +6 / -4

ciekawy świata

a dlaczego będzie to umowa na zastępstwo? czyli dyrektor juz jest? i od razu go nie ma skoro szukają na zastępstwo???

• 12 dni temu | ocena +4 / -0

wyborca

Tak etatowym dyrektorem na urlopie bezpłatnym jest cały czas Burmistrz Zelowa. Takie to prawo, że jak kogoś ludzie wybiorą na wójta,burmistrza, prezydenta etc. to zostawia sobie drogę ewakuacji z takiego urzędu. Czy mu się uda wrócić to już inna sprawa, patrząc na bylych włodarzy to chyba żadnemu nie udało się na dłużej wrócić na uprzednio zajmowan... Rozwiń

• 12 dni temu | ocena +8 / -2

Haha

Bo odpowiedni kandydat może kończy na szybko jakiś kurs?? Albo dobija do 5 lat pracy na innym stanowisku?