reklama

Szczypta smaku w trudnych czasach

Opublikowano:
Autor:

Szczypta smaku w trudnych czasach - Zdjęcie główne
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

RozmaitościOdkąd ogłoszono stan zagrożenia epidemiologicznego koronawirusem, świat większości z nas stanął na głowie. Jak sobie radzić w nowej rzeczywistości, gdy zewsząd zaleca się, pozostawanie w domu i unikanie tłumów? Pizzeria Marcelo w Bełchatowie nieustannie działa i zaopatruje klientów w pyszną prawdziwą włoską pizzę na wynos i z dowozem. Dostawy są w pełni bezpieczne, dzięki wprowadzonym przez właściciela procedurom.

Restauracje w Bełchatowie również muszą sobie radzić w trudnych czasach, by móc karmić swoich gości w przyszłości. W Pizzerii Marcello, przy Wojska Polskiego 89, pracownicy nie musza się bać, iż stracą pracę.


„Jedynym rozwiązaniem, które w tej sytuacji pozwolą przetrwać ten okres, zarówno Klientom jak i personelowi przetrwać, jest przede wszystkim wprowadzenie odpowiednich procedur w realizacji dowozów i przygotowaniu posiłków na wynos. Wdrożyliśmy też pracę rotacyjną, która ogranicza liczbę osób w lokalu do absolutnego minimum.” – mówi Teresa Komar, właścicielka.

Pracownicy pizzerii są zaopatrzeni w profesjonalną chemię do dezynfekcji, którą stosują do wycierania powierzchni narażonej na styczność z: każdym Klientem odbierającym zamówienie złożone telefonicznie lub kierowcą, powracającym z dowozu.

Jak dodają właściciele: „Kierowca ma przy sobie terminal płatniczy, który po każdym użyciu dezynfekuje. Uczulamy też, by zawsze zakładali rękawiczki i maski. Natomiast nasi klienci są na tyle wyrozumiali, że bezproblemowo wychodzą przed dom lub blok, by odebrać zamówione danie bezpośrednio od naszych kierowców, tym samym niwelując ryzyko zakażenia.”

Cała załoga Pizzerii Marcello nie traci jednak optymizmu i znajduje pozytywy tej sytuacji:

Można oglądać filmy i seriale na portalach streamingowych, grać w planszówki, a do tego zamówić swoją ulubioną pizzę z Marcello. Idąc dalej: oliwę której nie zje się z pizzą, można wykorzystać do przygotowania innych dań.

„Natomiast dla pudełka po pizzy można znaleźć w Internecie mnóstwo nowych zastosowań” (zobacz tutaj https://joemonster.org/art/22693). – mówi Julia.

Pracownicy i właściciele apelują również o wsparcie przedsiębiorców, którzy prowadzą lokalne biznesy: kawiarnie, salony kosmetyczne czy zakłady fryzjerskie, abyście już teraz kupowali vouchery uprawniające do skorzystania z ich usług, komentowali pozytywnie profile w mediach społecznościowych.

„Spróbujmy zrobić jak najwięcej, żeby wszystko w jak najbliższej przyszłości wróciło do normy.” – dodają właściciele Marcello.

Zapraszamy na nasz profil facebookowy: https://www.facebook.com/MarcelloBelchatow/


Zdjęcia wykonane przez: Stanisław Komar: https://www.facebook.com/StudioFotoKomarTop/

Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

Zarejestruj się w serwisie, aby korzystać z rozszerzonych możliwości portalu

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE