Reklama

Reklama

Szczypta smaku w trudnych czasach

Opublikowano: pon, 23 mar 2020 08:51
Autor:

UDOSTĘPNIJ NA: UDOSTĘPNIJ NA:

Przeczytaj również:

Rozmaitości Odkąd ogłoszono stan zagrożenia epidemiologicznego koronawirusem, świat większości z nas stanął na głowie. Jak sobie radzić w nowej rzeczywistości, gdy zewsząd zaleca się, pozostawanie w domu i unikanie tłumów? Pizzeria Marcelo w Bełchatowie nieustannie działa i zaopatruje klientów w pyszną prawdziwą włoską pizzę na wynos i z dowozem. Dostawy są w pełni bezpieczne, dzięki wprowadzonym przez właściciela procedurom.

Reklama

Restauracje w Bełchatowie również muszą sobie radzić w trudnych czasach, by móc karmić swoich gości w przyszłości. W Pizzerii Marcello, przy Wojska Polskiego 89, pracownicy nie musza się bać, iż stracą pracę.


„Jedynym rozwiązaniem, które w tej sytuacji pozwolą przetrwać ten okres, zarówno Klientom jak i personelowi przetrwać, jest przede wszystkim wprowadzenie odpowiednich procedur w realizacji dowozów i przygotowaniu posiłków na wynos. Wdrożyliśmy też pracę rotacyjną, która ogranicza liczbę osób w lokalu do absolutnego minimum.” – mówi Teresa Komar, właścicielka.

Pracownicy pizzerii są zaopatrzeni w profesjonalną chemię do dezynfekcji, którą stosują do wycierania powierzchni narażonej na styczność z: każdym Klientem odbierającym zamówienie złożone telefonicznie lub kierowcą, powracającym z dowozu.

Jak dodają właściciele: „Kierowca ma przy sobie terminal płatniczy, który po każdym użyciu dezynfekuje. Uczulamy też, by zawsze zakładali rękawiczki i maski. Natomiast nasi klienci są na tyle wyrozumiali, że bezproblemowo wychodzą przed dom lub blok, by odebrać zamówione danie bezpośrednio od naszych kierowców, tym samym niwelując ryzyko zakażenia.”

Cała załoga Pizzerii Marcello nie traci jednak optymizmu i znajduje pozytywy tej sytuacji:

Można oglądać filmy i seriale na portalach streamingowych, grać w planszówki, a do tego zamówić swoją ulubioną pizzę z Marcello. Idąc dalej: oliwę której nie zje się z pizzą, można wykorzystać do przygotowania innych dań.

„Natomiast dla pudełka po pizzy można znaleźć w Internecie mnóstwo nowych zastosowań” (zobacz tutaj https://joemonster.org/art/22693). – mówi Julia.

Pracownicy i właściciele apelują również o wsparcie przedsiębiorców, którzy prowadzą lokalne biznesy: kawiarnie, salony kosmetyczne czy zakłady fryzjerskie, abyście już teraz kupowali vouchery uprawniające do skorzystania z ich usług, komentowali pozytywnie profile w mediach społecznościowych.

„Spróbujmy zrobić jak najwięcej, żeby wszystko w jak najbliższej przyszłości wróciło do normy.” – dodają właściciele Marcello.

Zapraszamy na nasz profil facebookowy: https://www.facebook.com/MarcelloBelchatow/


Zdjęcia wykonane przez: Stanisław Komar: https://www.facebook.com/StudioFotoKomarTop/

UDOSTĘPNIJ NA: UDOSTĘPNIJ NA:
wróć na stronę główną

Zarejestruj się w serwisie, aby korzystać z rozszerzonych możliwości portalu m.in. czytać ekskluzywne materiały PREMIUM dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników i prowadzić dyskusję na portalowym forum i aby Twoje komentarze były wyróżnione.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

Komentarze (4)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

  • 2 lata temu | ocena +0 / -0

    Mieszkaniec

    Z całym szacunkiem do branży gastronomicznej, nie tylko Wy jesteście w trudnej sytuacji. Wielu przedsiębiorców czy to dużych czy małych było zmuszonych zamknąć swój biznes. Ludzie na etatach, na umowach cywilnoprawnych, wielu siedzi i czeka w 4 ścianach nie wiedząc co dalej. Jaka ja mam pewność ze dostawca jedzenia albo pracownik czy tez dostawc... Rozwiń

  • 2 lata temu | ocena +0 / -0

    Lolololo

    Mamma mia która rozwozic pizze samochodem nie odebranym przez sanepid?

  • 2 lata temu | ocena +0 / -0

    Lololo

    Jakie wytyczne przepaszam?

  • 2 lata temu | ocena +4 / -4

    ElaEla

    Rozumiem, że post sponsorowany? Żałosne... 3/4 restauracji w Bełchatowie pracuje zgodnie z wytycznymi sanepidu, np. MAMMA MIA, Buenos Aires czy Plac 16.