Kulinarny konkurs w ZSP nr 2 w Bełchatowie został zorganizowany w ramach Ogólnopolskiego Tygodnia Kariery. Do rywalizacji na potrawy stanęli uczniowie z klas Szkoły Branżowej I Stopnia uczący się zawodu kucharza i klas Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych. Umiejętności kulinarne postanowiło zaprezentować w sumie 7 drużyn, które rywalizowały o cenne nagrody rzeczowe ufundowane przez starostwo.
- Poprzez ten konkurs młodzież ma możliwość rozwoju swoich umiejętności, zdobycia cennych kompetencji, a także wzmocnienia pewności siebie oraz świadomości, jak istotne jest ciągłe doskonalenie się - powiedziała Dorota Pędziwiatr, starosta bełchatowski. - Chciałabym z serca pogratulować wszystkim uczestnikom tego konkursu za ich wyjątkowe dokonania i potrawy na naprawdę znakomitym poziomie. Pragnę także wyrazić uznanie dla komisji konkursowej, która miała niezwykle trudne zadanie oceniając wyjątkowe smakowitości – dodała.
Kto został szkolnym „Masterchefem”? Pierwsze miejsce zajęły Nadia Grzejdziak i Barbara Gajda, drugie Paweł Kołodziej i Adrian Sakierski, a na najniższym stopniu podium stanęły Julia Konieczna i Małgorzata Wiewiorowska.
Komentarze (0)