Opublikowano: pt, 21 wrz 2018 07:51

Edward Olszewski złożył zażalenie na decyzję prokuratury w sprawie WOD-KANu i wydał oświadczenie - Zdjęcie główne

Wydarzenia Edward Olszewski, były prezes WOD-KAN Bełchatów i autor zawiadomienia do prokuratury w sprawie nadużycie uprawnień lub niedopełnienie obowiązków przez obecne władze spółki, wydał oświadczenie w związku z informacją o umorzeniu śledztwa.

W swoim piśmie Edward Olszewski odnosi się do oświadczenia spółki WOD-KAN oraz artykułu autorstwa prezesa WOD-KAN Bełchatów, Piotra Kopka w bieżącym biuletynie „Ziemia Bełchatowska”.

Treść oświadczenia Edwarda Olszewskiego publikujemy w całości poniżej:

O Ś W I A D C Z E N I E

W związku z komunikatem zarządu Spółki WOD-KAN Sp. z o.o. w/s postanowienia o umorzeniu postępowania w Prokuraturze Okręgowej w Piotrkowie Tryb. z dnia 23.07.2018r. dotyczącym powstania wielkiej szkody majątkowej na rzecz WOD-KAN sp. z o.o. w wyniku niedopełnienia obowiązków przez prezesa Spółki Piotra Kopka oraz w związku z artykułem w tej sprawie opublikowanym w Biuletynie Ziemi Bełchatowskiej oświadczam, że hymny pochwalne prezesa Piotra Kopka na swój temat są przedwczesne, gdyż postępowanie nie zostało ostatecznie zakończone. W oparciu o opinię Instytutu Badań i Analiz Sądowych w Warszawie, z której wynika, że wielka szkoda majątkowa, jaka powstała na rzecz Spółki w czasie realizacji kontraktu 10 i 10a wynosi 1.884 989,80 zł , złożyłem zażalenie na decyzję Prokuratury Okręgowej w Piotrkowie Tryb. do Sądu Okręgowego w Piotrkowie Tryb. Uważam, że wobec powstania tak znaczącej szkody sprawa ta nie może być zamieciona pod dywan.

Komentarze Piotra Kopka na temat umorzenia postępowania z zawiadomienia zarządu Spółki w związku z realizacją kontraktu nr 9 są całkowicie niepoważne i pozbawione sensu. Tym bardziej, że jak pisze sam Piotr Kopek złożył zażalenie na umorzenie śledztwa i czeka na rozstrzygnięcie Sądu Okręgowego. Powinien więc poczekać na rozstrzygnięcie sądu i dopiero potem komentować. Na dalsze publikacje Piotra Kopka zmierzające do naruszenia mojego dobrego imienia będę reagował adekwatnie do stopnia naruszenia prawa w tych publikacjach.

Bełchatów 20.09.2018r. Edward Olszewski

Bełchatowianin

Tego tzn pana znam i jak on jak i inni panikuje cięć. Belchatow fajne miasto byloby ale jakby wszyscy działali na rzecz wspólną czyli NAS Mieszkańców To jest bitwa o kasę nie o program wyborczy. Bo dla mnie jak ktoś mi coś obiecuje w wyborach tj to rowznaczne z podpisaniem zemna umowy. Dlatego każdy łajdak niech sie dwa razy zastanowi zanim obie... Rozwiń

ben

statysta z planety małp

EBE

nepotyzm kolesiostwo układy głupota obłuda nepotyzm kolesiostwo układy głupota obłuda nepotyzm kolesiostwo układy głupota obłuda nepotyzm kolesiostwo układy głupota obłuda nepotyzm kolesiostwo układy głupota obłuda nepotyzm kolesiostwo układy głupota obłuda nepotyzm kolesiostwo układy głupota obłuda nepotyzm kolesiostwo układy głupota obłuda nepoty... Rozwiń

finanscapital

COMMUNICATE (KONIEC NASZE KONCENTRANY, DLACZEGO W STANIE ZDARZYLO SIE?) Witaj, Prawdziwi ludzie to ci, którzy wiedza, jak przyjsc im z pomoca, gdy cierpia. Instytut AEW Global Finance udzielil mi pozyczki w wysokosci 45 000 euro bez komplikowania zadania na poziomie dokumentów wymagajacych banków. Dzieki niemu mam dzis super market kata, byl moim z... Rozwiń

Wąchacz oczyszczalni

Jak czytam te komentarze to kopara opada.Facet wyraznie mówi o narażeniu spółki na szkodę ponad 1,8mln zł przez Kopka.Komentarze powinny tego dotyczyć a nie czy wam sie facet podoba czy nie.

szczer(b)a

Oj ty nieświadomy rzeczywistości Wąchaczu, komentarze dotyczą ustaleń Prokuratury w tej sprawie, a to twój idol nawet słowem się do nich nie odnosi

Prawda

KOPEK = MARIOLA CZECHOWSKA = Pierzchała

kola

Może ma teraz 500 +? Bo tak to slabo

• 3 lata temu | ocena +11 / -11

stropczak

Żadna nowina, że Olszewski, Chrzanowski i Matyśkiewicz to jedna polityczna paczka. Ta Wielka Trója bełchatowskiego PLUSA była jest i czy będzie? Olszewski bez zgody Matyśkiewicza (wówczas wiceprezydenta) i Chrzanowskiego (wówczas prezydenta)nawet nie kichał, a to trio było w latach rządów PLUSA do 2014 roku mocarstwem. Teraz jak ludzie postawią na... Rozwiń

Ciekawy

Na jaką chorobę można chorować 12 miesięcy?

Krówka

Choroba Wściekłych ...

• 3 lata temu | ocena +11 / -11

Bol

Olszewski+Chrzanowski=Matyśkiewicz. Ten ostatni teraz spina interesy tych dwóch pierwszych.

wyborca

Wstyd głosować na ludzi co tylko knują intrygi i rzucają oszczerstwa na prawo i lewo. Jak można mieć tyle nienawiści i z szyderczym uśmiechem chodzić po ulicy ? Mało tego jeszcze lansować się na autorytet społeczny. Żenada!

• 3 lata temu | ocena +12 / -12

Monika

Do emerytury wytrzyma w polityce czy trzeba pójść do pracy?

• 3 lata temu | ocena +7 / -7

Bolek

Wyglądasz na tym zdjęciu jak skazany.

• 3 lata temu | ocena +20 / -20

Dziadek

Olszewski zejdź już że sceny bo przez Ciebie PLUS nie wygra tych wyborów. Twój czas już minął leśny dziadku. Papa

Radny

Już dawno minął. Plus już przegrał przez Ciebie.

• 3 lata temu | ocena +18 / -18

ReBel

Panie Edwardzie. Pański czas już przeminął. Jeśli chce Pan zachować resztki godności proponuję się nie kompromitować takimi wystąpieniami. Na wyborców działa to w sposób odwrotny do Pańskich oczekiwań.

Piotrek

Ludzie, ludzie zwariowałem, pieniądze rozdaję

• 3 lata temu | ocena +9 / -9

Wielki Grześ

Co??? Prawie 2 mln szkody majątkowej? Jeszcze trochę to za wodę do klozetu będziemy płacić jak za koniak

• 3 lata temu | ocena +8 / -8

mgr.blokers

i cyk kolejne 2 lata ,, trudnych spraw ''

• 3 lata temu | ocena +9 / -9

redwine

Ej, ty masz latarkę? Po co? Bo jesteś w dużej i ciemnej d...

• 3 lata temu | ocena +21 / -21

plusok

Tak wygląda wieloletni lider PLUSA. Jest on wizytówką swojego ugrupowania i pretendentem do najważniejszych stanowisk w mieście gdy prezydentem zostanie D. Matyśkiewicz. Nic tylko głosować jeśli takiego Bełchatowa jak na zdjęciu chcecie.

• 3 lata temu | ocena +17 / -17

Prawdziwek

Kopek zacytował ustalenia prokuratury, a Olszewski uważam że. Co tu dyskutować. Papier wszystko przyjmie. Widać kto jest wiarygodny

rudy lis

Czy ja dobrze widzę że się podpisał komputerowo? hahah

• 3 lata temu | ocena +16 / -16

janek

Czy ten Eduard to kiedyś się uspokoi czy on żywi się takimi historiami?

• 3 lata temu | ocena +24 / -24

Pracownik wodkanu

Spoko Edek, kupuj nową szczoteczkę, koledzy w Piotrkowie na Wroniej już czekają. Plusowy zakłamańcu ty

• 3 lata temu | ocena +6 / -6

Anita

Az taki zly ten edek?ze tak atakowany?

słuchaj to Baranku

Proszę o tym nie mówia

KOPKA doniesienie tez umorzono http://www2.dolsat.pl/comment/19234

brawo

Gość

Nie wiedziałem że w Bełchatowie tak prężnie rozwija się prasa. Jeszcze trochę okaże się że połowa dzienników i periodyków wydawanych jest w Bełchatowie.