Poza słodką pracą przy piernikowych chatkach można było rozpłynąć się nad wypiekami Jagodowej Babeczki, gospodyni spotkania częstowała wszystkich wcześniej przygotowanymi frykasami. Jak to w świątecznym czasie królowały piernik i pyszny tort.
Podczas kilku pokoleniowej dyskusji wymieniono się także bożonarodzeniowymi wspominkami, jak kiedyś celebrowano święta, a jak przebiega to dziś, jak smakowało nam Boże Narodzenie kilkadziesiąt lat temu, a czym obecnie się zajadamy. No i oczywiście była wymiana refleksji i dobrych rad z cyklu; „jak nie zwariować w święta?”
Jagoda Grzejszczak, jest świeżo upieczonym lekarzem, ale jej ogromną pasja jest buszowanie w kuchni i praca nad słodkościami. Pasję do pieczenia zaszczepiła w niej babcia. To właśnie jej mała Jagoda przyglądała się od najmłodszych lat podczas wspólnego wyrabiania ciasta drożdżowego i dekorowania piętrowych tortów. Jagodowa Babeczka sama podkreśla, że „babcia jest kopalnią przepisów i anegdot”. Blogerka, którą już 23 grudnia o godz. 15.15 będziemy mogli oglądać w premierowych odcinkach Bake Off - Ale Ciacho w TVP 2 uważa, że cukiernictwo łączy pokolenia i ma właściwości lecznicze… Chciałaby zostać pierwszym psychiatrą w Polsce, który leczy pacjentów babeczkami. W wolnych chwilach szkicuje portrety.