Niewątpliwie Magda Gessler jest najpopularniejszą restauratorką w Polsce. Znana jest nie tylko z ciętego języka, ale także z doskonałego smaku. Nic więc dziwnego, że każdy chce spróbować potraw, które rekomenduje gwiazda TVN.
Na Twoim wigilijnym stole staną potrawy od Magdy Gessler? Na pewno będzie słodko, ale zapłacisz... słono
Prowadząca popularny program "Kuchenne Rewolucje", w którym pomaga upadającym lokalom, sama z powiedzeniem prowadzi kilka restauracji oraz cukierni. W dwóch z nich – w "Słodki Słony" oraz u "Fukiera" – ogłoszono w tym roku, że istnieje możliwość zamówienia potraw wigilijnych. Wszystkie będą wykonane według receptury Magdy Gessler. W pierwszym lokalu zamówienie należy złożyć osobiście, natomiast w drugim można to zrobić online z opcją wysłania potraw do dowolnego miejsca w Polsce. Zanim postanowicie zrezygnować z gotowania na święta i urządzić ucztę "à laMagda Gessler" zobaczcie, ile przyjdzie wam za to zapłacić. Uprzedzamy, tanio to już było.Zacznijmy od cen "U Fukiera". I tak za 200-gramowy słoik z sosem tatarskim z grzybami musimy zapłacić 39 zł, za 300-gramowy słoik tradycyjnej sałatki jarzynowej 41 zł. Za pięć sztuk pierogów z prawdziwkami i kapustą zapłacimy 51 zł, za 300 gramów śledzia sherry w sosie z selera naciowego 54 złote, za 900 ml komputu z suszu 54 zł. W końcu za barszcz czerwony (również 900 ml) 65 zł, a za karpia w zalewie octowej 59 zł (300 gramów).
Jeżeli myślicie, że w "Słodko Słonym" jest chociaż ciut taniej, to jesteście w błędzie. W tej restauracji za litr ryby po grecku zapłacimy 90 zł, tyle samo za bigos z prawdziwkami, za pół litra śledzi 70 zł. Jeżeli chodzi o słodkości, to za sernik świąteczny zapłacimy 95 zł (0,95 kg), tyle samo za piernik (0,80 kg), natomiast za 2 kg tortu piernikowego lub makowego (2,5 kg) – dokładnie 300 złotych.
Danie z restauracji Magdy Gessler: drogie, ale część klientów i tak jest zachwycona
Mimo tych dość – a raczej: bardzo – wygórowanych cen, w mediach społecznościowych, gdzie ogłoszono możliwość zamawiania cateringu z restauracji Magdy Gessler, na próżno szukać negatywnych komentarzy. Nie znajdziecie również narzekań ze strony fanów restauratorki "że drogo". Wręcz przeciwnie. Ludzie przyznają, że z niecierpliwością czekają na wyroby wykonane według receptury najsłynniejszej polskiej restauratorki.
Makowiec!!!!! A wasz tradycyjne najlepszy
– ekscytuje się autor jednego z komentarzy.
Komentarze (0)